O nas

Smo odvetniška pisarna s 50 letno tradicijo; začetnik odvetniške prakse je bil odvetnik Branko Verstovšek, ki je odvetniško pisarno v Celju odprl že leta 1967 (zato je navedena letnica tudi zapisana v našem znaku); pisarno sedaj vodita odvetnik Boštjan Verstovšek in odvetnica Marjana Verstovšek (ki ima podružnico v Ljubljani, da lažje urejamo številne zadeve v glavnem mestu).

V tem obdobju smo se razvili v pisarno (ekipo sestavlja okoli 20 ljudi), ki lahko ponudi popolne odvetniške storitve na vseh področjih; zaradi dolgoletnih izkušenj ter bogate prakse in tradicije vemo, kako “diha” sodišče in dobro poznamo sistem celotnega pravosodja. Sodelujemo tudi s številnimi odvetniki in ostalimi strokovnjaki po celem svetu, največ iz Avstrije, Italije, Nemčije, Švice, Nizozemske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Srbije.

Čeprav predstavljajo le manjši del naše dejavnosti, so najodmevnejši uspehi pred Evropskim sodiščem za človekove pravice v Strasbourgu; smo prvi, ki smo uspeli s tožbo zoper Republiko Slovenijo in dosegli obsodbo zaradi kršitve pravice do sojenja v razumnem roku. Prav tako smo edini dosegli več obsodb Republike Slovenije zaradi kršitve pravice do družinskega življenja. Drugače pa se največ ukvarjamo z odškodninami, gospodarskimi zadevami,  družinskim zadevami, delitvami premoženja, stvarnim pravom, kazenskimi zadevami, prekrški, ter delovnim in socialnim pravom; pokrivamo pa vsa pravna področja.

Naši uspehi so rezultat tako strokovnosti, delavnosti in natančnosti, kot tudi svobodomiselnosti, zvestobe lastnim načelom ne glede na ceno, trme, vztrajnosti in borbenosti. Kot kolektiv pa smo sproščeni in ne preveč pravniško zadrti, in v takšnem duhu je napravljena tudi predstavitev naše pisarne na internetu.