Kdo smo

Smo odvetniška pisarna s tradicijo neprekinjenega delovanja od l. 1967. Naš cilj je uspešno in učinkovito služiti različnim potrebam naših strank. Naše delo temelji na spoštovanju: spoštovanje do strank in njihovih problemov, ter spoštovanje do lastnih zaposlenih.

Za nas je odvetništvo odgovornost. Ne le, da stvari preprosto naredimo, ampak da jih rešimo pravilno, dobro in uspešno.

Naši odvetniki, pravniki, administracija in zunanji strokovnjaki predstavljajo uigrano in izkušeno moštvo, ki je predano zagotavljanju najboljših rezultatov za naše stranke. Tesno sodelovanje pravnikov, ki so strokovnjaki za različna področja, ter pretok in seštevanje različnega znanja nam omogoča sveže ideje in nove pristope, ter posledično iskanje najboljših rešitev za probleme strank, kot tudi lastno rast.

Našo dejavnost predstavljajo zadeve iz vseh pravnih področij, zastopanje fizičnih in pravnih oseb v vseh možnih situacijah. Nihče ne more reči, da smo brez izkušenj (npr.: povprečno ima naša pisarna mesečno okoli 130 obravnav na sodišču), tako imamo kar nekaj ”kilometrine”. Pokojni odvetnik Branko Verstovšek je rad rekel: »Teorija brez prakse je kot tekač brez nog.« In kar morda v teoriji zgleda preprosto, je v praksi pogosto zelo zapleteno; vrag pa se skriva v podrobnostih. V naši pisarni se o vsaki zadevi odvetniki med seboj posvetujemo, iščemo optimalno rešitev in poročamo ter s tem poskrbimo za pretok informacij, znanja in izkušenj med strokovnjaki za različna področja, kar našemu delu doda kvaliteto in vrednost.

Ne želimo biti prevelika pisarna, saj se dobro zavedamo, da velikost lahko poslabša kakovost; odločili smo se, da je pri nas kakovost brezpogojno na prvem mestu. Vseeno pa smo dovolj veliki, da suvereno pokrivamo vsa področja in lahko rešimo katero koli zadevo in sprejmemo vsako stranko.

Odgovornost do strank:

V Odvetništvu Verstovšek naredimo vse, da imajo naše stranke občutek, da smo tu za njih. Vzamemo si potreben čas, da najbolje ugotovimo, kakšne so njihove potrebe in cilji. Odnos stranka – odvetnik v naši pisarni je zelo oseben, ena na ena; hkrati pa ima stranka na voljo moč, sposobnosti in zaledje velike odvetniške pisarne, z vsemi strokovno izkušenimi odvetniki in podpornim osebjem. S strankami veliko komuniciramo in jih nemudoma o vsem obveščamo. V naše pravnike in osebje veliko vlagamo in tako krepimo moč in uspešnost celotne pisarne.

Odgovornost do zaposlenih:

V naši pisarni zagotavljamo delovno okolje, ki vzpodbuja rast svežih idej in novih pristopov. Ljudi vzpodbujamo v njihovi različnosti, saj ravno več različnih mnenj in perspektiv naših pravnikov in osebja zagotavlja našo moč in nam omogoča, da najbolje zadovoljujemo potrebe naših strank.

Naši standardi:

Vsako odvetniško pisarno določajo njeni rezultati, ter ljudje, ki so jih dosegli. Za dobre rezultate  ne zadostuje le talent, intelekt, dobro srce,… Rezultate se prigara s trdim delom, znanjem, talentom, vztrajnostjo, iznajdljivostjo, zdravo samozavestjo in včasih kančkom sreče (sreča pa je na strani pogumnih).

Odvetniško delo je izjemno odgovorno: v veliki večini primerov mora odvetnik sprejemati odločitve, ki imajo izjemno pomembne posledice za stranko; pogosto mora odločitev sprejeti v hipu, na primer v stresni situaciji na sodni obravnavi. Včasih mora odvetnik stranko obvarovati pred njenimi lastnimi zmotnimi odločitvami, ki bi ji povzročile škodo, ter jo usmeriti na pravo pot do rešitve. Velikokrat odvetnik ni le pravnik, ampak tudi psiholog, osebni zaupnik,…

Ni lahko najti sposobne ljudi, ki bi takšno delo opravljali uspešno, kvalitetno, z zagnanostjo, celo z veseljem. Velika večina ne prenese vsakodnevnega stresa: veliko breme odgovornosti za pomembne odločitve, zahtevni pravni problemi, na prvi pogled nerešljive situacije, vsak dan priganjajo roki,…

Zato naše kadre izbiramo zelo pazljivo, podvrženi so dolgim in zahtevnim testiranjem, dokazati pa se morajo z rezultati. Pri selekciji smo brez milosti.

Vsak pravnik v naši pisarni ima opravljen pravniški državni izpit. Pravosodni izpit se lahko opravi šele po več letih pripravništva na sodišču ali pri odvetniku. To zagotavlja, da ima takšen človek določene praktične izkušnje. Zato je med pravnikom, ki ima pravosodni izpit, in med tistim, ki ga nima, ogromna kvalitetna razlika:

  • pravnik brez pravosodnega izpita je “odvetniški pripravnik“: človek, ki je zgolj zaključil pravno fakulteto,
  • pravnik s pravosodnim izpitom pa je “odvetniški kandidat“: človek, ki se je že dokazal in ima več let prakse.

Seveda tudi opravljen pravosodni izpit še zdaleč ni dovolj, da bi lahko za pravnika rekli, da je dober; to je le prva selekcija. Izjemno pomembne so že opisane osebnostne lastnosti: vztrajnost, borbenost, zdrava pamet, življenjske izkušnje,… In tudi to, kdo ga izuči odvetniške obrti.

Po več letih “staža odvetniškega kandidata“ pravnik nato lahko postane odvetnik.

V naši pisarni lahko samostojno delajo in odločajo le odvetniki.

Naš karakter:

Vsi člani naše ekipe smo borci. Ne samo v poslu, ampak tudi v zasebnem življenju. Naše sodelovanje temelji na zaupanju in dani besedi. Večina so ob službi in skrbi za družino še zagrizeni športniki, ki se udeležujejo raznih maratonov in drugih športnih prireditev. Naš član je npr. košarkarski sodnik v evroligi, pa trener državne reprezentance, itd. Že tradicionalno vsako leto npr. celotno osebje opravi kolesarski vzpon čez Vršič.

Kolikor je v naši moči, podpiramo lokalne športnike in dobrodelne organizacije.

Naši uspehi so rezultat tako strokovnosti, delavnosti in natančnosti, kot tudi svobodomiselnosti, zvestobe lastnim načelom ne glede na ceno, trme, vztrajnosti in borbenosti. Kot kolektiv pa smo sproščeni in ne preveč pravniško zadrti, in v takšnem duhu je napravljena tudi predstavitev naše pisarne na internetu.

 

Ekipa počne stvari skupaj!