Sosedski in mejni spori

Odnosi med sosedi in nasploh ljudmi, ki živijo blizu (tudi če niso sosedje), žal niso vedno dobri. Pogosti so spori zaradi poteka meje; sosed vas lahko moti, ko hodi čez vašo parcelo ali če gradi preblizu meje, lahko njegovo drevo raste na vašo stran in podobno…

Ni nujno, da vas moti in nadleguje le neposredni sosed, tudi oddaljeni sosedje so lahko prehrupni ali vas na drugačen način motijo.

Velikokrat je treba pravice stranke zaščititi skozi institut motenja posesti, ki je specifičen pravni postopek, ki ga naši odvetniki dobro obvladajo.

Stanke zastopamo v postopku določitve meje, ki je izjemno pomemben postopek in lahko ima za stranko usodne posledice, če ni izpeljan pravilno. Pravne sankcije za pasivnost v takšnem postopku so zelo stroge in naši odvetniki poskrbijo, da naše stranke ohranijo svoje pravice.

Strankam nudimo tudi učinkovito zaščito pred neutemeljenimi zahtevki njihovih sosedov ali pred njihovim šikaniranjem, nagajanjem – in uspešno ščitimo njihove pravice!

Medsebojni sosedski odnosi so pomembni in so pogosto delikatni. Naši odvetniki imajo poleg odličnega pravnega znanja tudi potrebne življenjske izkušnje, da znajo stranki svetovati, kdaj brezkompromisno zavarovati svoje pravice in kdaj popustiti. Znamo poskrbeti, da stranke ne zapeljemo brezglavo v hude spore, hkrati pa učinkovito zaščitimo njene interese.