Sašo Petek

Sašo Petek

Odvetnik

Diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Opravljen ima strokovni izpit iz upravnega postopka, državni izpit iz javne uprave in pravniški državni izpit.

V času študija je opravljal delo v srednje velikem podjetju na področju gospodarstva. Prvo redno zaposlitev je dobil v odvetniški pisarni Verstovšek v Celju, takoj po uspešno opravljeni diplomi s področja mednarodnega delovnega prava. Sodniško pripravništvo je opravljal na Višjem sodišču v Celju. Svoje znanje je izpopolnjeval na izobraževanju v tujini. Po večletnem delu v odvetniški pisarni Verstovšek, kjer je opravljal delo kot odvetniški pripravnik in odvetniški kandidat, se je odločil za samostojno odvetniško pot s sedežem pisarne v Mariboru. Toda ves čas samostojne poti tesno in aktivno sodeluje z odvetnikoma Boštjanom in Marjano Verstovšek.

Odvetnik je strokovnjak na področjih:

  • odškodninsko in ostalo civilno pravo,
  • kazensko pravo,
  • gospodarsko pravo in
  • delovno pravo.

Poleg odvetništva se aktivno ukvarja tudi s sojenjem košarkaških tekem in sicer kot sodnik z pridobljeno licenco mednarodnega FIBA sodnika. Je eden izmed šestih slovenskih sodnikov s pravico sojenja najmočnejše evropske lige – Evrolige, prav tako pa je delilec pravice v Jadranski – ABA ligi. Sicer se v prostem času ukvarja z različnimi športi.